dinsdag 5 november 2013

Zandkoekjes bakken.


Zaterdag heb ik zandkoekjes gemaakt.
Wil je weten hoe je dat simpel en snel doet?
Kijk dan snel verder!





1. Wat heb je nodig?
- 250 gram bloem.
- 125 gram boter.
- 100 gram suiker.
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- een kom om alles in te mixen.


2. verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
3. Maak je bakplaat schoon, en het liefst bakpapier erop doen.
Als je dat niet hebt kan je het ook invetten. 



4. Doe alles bij elkaar, en kneed het goed samen.
Als je die hebt kan je het het beste met een mixer doen, dat gaat sneller.
Maar met de hand gaat ook prima, alleen duurt het wat langer.




Zo hoort het eruit te zien als je het goed gekneed hebt. 


5. Strooi wat meel over de plek waar je het deeg gaat rollen, zodat het deeg niet aan de onderkant blijft plakken. Ik zou het ook even een beetje over de roller doen, zodat
het deeg niet aan de roller blijft plakken.


6. Rol het deeg. 


7. Steek de koekjes uit door er een vormpje in te drukken.



8. Leg ze vervolgens op de bakplaat.


9. Met restjes kan je het weer uitrollen en nieuwe van maken. Als dat niet meer lukt kan je 
het uiteraard op eten, of weggooien. 



10. Doe ze in de over voor 15 minuten totdat ze goudbruin zijn.



En tadaaaaa! Laat ze even afkoelen zodat ze harder kunnen worden. 







Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad, en 
bedankt voor het kijken!
XXX


1 opmerking: